Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Päivärinteen Permakulttuuritila

Päivärinteen Permakulttuuritila on myös Luomukassin koti. 

Permakulttuuri tarkoittaa rakennetun ympäristön suunnittelua luontoa kunnioittaen.

Permakulttuurin periaatteita on otettu huomioon mm tilan uudisrakennusten - talli ja lampola-verstas - sekä viljelymaiden ja istutusten suunittelussa ja sijoittelussa.  Tila on ollut permakulttuurisessa viljelyssä kesästä 2011, joten kaikki on vielä aluillaan.

Permakulttuuria Päivärinteessä:

Rakennusten, laidunten, viljelysten sijoittelu

Tallit sijaitsevat 30 m päärakenuksesta, eläimet näkyvät ikkunasta, jolloin niiden tarkkailu ja hoito on vaivatonta.  Talvikauden lannat kompostoidaan suoraan latomalla vuorotellen heinää ja havuja, näin tehdään huippulaatuista multaa tulevaisuuteen.  Eläinten talvipatjat käytetään kohopenkkien rakennusaineina. 

Lampaiden ja hevosten laitumet on sijoitettu reunustamaan tilaa, kun ryytimaata taas muodostetaan heti keittiön ikkunan alle.  Viime syksynä laidunten ja ryytimaan väliin on istutettu yli 30 hedelmäpuuta ja marjapensasta.

Vesistöt elävöittävät maisemaa

Hedelmätarhan läpi virtaa rinnettä alas kiemurteleva pieni puro.  Sen ympärille tullaan rakentamaan erilaisia kasvuympäristöjä.  Se päätyy pieneen lampeen.  Paraisilla viljelevän ongelmaan - kotilot - tulee puuttumaan ankkaparvi, joka voi rentoutua tässä pienessä lammessa.  Yläjuoksulle tullaan kaivamaan suurempi lampi, jonka viereen varjoisaan paikkaan tulee kasvihuone - lampi kerää lämpöä kasveille öitä varten ja kasteluveden saa siitä kätevästi...

Hevonen traktorina

Traktorin virkaa tilalla suorittaa Pilaris suomenhevonen.  Hän hakee metsästä polttopuut ja karsikosta risut kohopenkkejen valmistusmateriaaliksi.  Pilaris on myös huippukiltti ja -varma lastenratsu, vie lapset kärryillä kesäisin uimarannalle ja talvella vetää heitä rauhallisesti tukkireessä iloisista kiljunnoista enempää välittämättä.

Lampaiden osa suuressa perheessä

Lampaat ovat tulleet Päivärinteeseen tuomaan villaa vaatteiden, patalappujen, istuinalustojen... raaka-aineeksi - niitä ei syödä :)  Tänä keväänä tiedossa on n. 6 pikku karitsan syntymä!  Heki tulevat kaikki varttumaan vanhuksiksi Päivärinteen tilalla.  Huovutusta ja villan käsvivärjäystä pääsee kokeilemaan mm lasten inkkarileireillä, sekä teemapäivinä.  Myös päiväkodit ym voivat tehdä retkiä kotieläintilalle ja kokeilla vaikka värttinällä kehräämistä!  Tiedossa myös hevoshuovutuskurssi!

Koti - tervetuloa kylään!

Kaiken tämän lisäksi ja ennen kaikkea Päivärinne on äidin ja 4 lapsen koti ja unelma.  Täällä eletään, pihalla on toisiaan hujan hajan leluja ja remontointitavaraa...  Tämä huomioon ottaen - Tervetuloa tutustumaan Päivärinteen Permakulttuuritilaan :) voit tulla talkoilemaan, osallistua kursseille, työharjoitteluun...  ota yhteyttä!