Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Foodin kylmäpuristettu kookosöljy

"Kylmäpuristettu kookosöljy Foodin on aivan loistava raaka-aine. Käytämme sitä mm. pirtelöön, lettujen paistamiseen, syömme sellaisenaan, aurinkorasvana, ihonkosteuttajana, hiustenhoitoaineena ja deodoranttina." - Minna L.

Filippiinit

Kookosöljy on tuotettu erityisen hellävaraisesti ja huolella alhaisessa lämpötilassa, hitaasti puristaen. Kookosöljymme on valmistettu käyttämällä ainoastaan tuoretta kookospähkinän lihaa. Kookosöljymme on puhdas luonnontuote, sitä ei ole puhdistettu väristä, hajustettu, kovetettu (hydrogenoitu) eikä valkaistu, eikä sen valmistuksessa ole käytetty kemikaaleja tai korkeaa lämpötilaa. Siksi sen väri, maku ja tuoksu voivat hivenen vaihdella.

Kookosöljy on monikäyttöinen rasva, joka on myös erinomainen maitoallergikoille ja erikoisruokavalioihin. Kookosöljy nesteytyy n. 25 asteessa ja jähmettyy kylmässä: se soveltuu hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan sekä on herkullista myös sellaisenaan nautittuna. Kookoksen palamislämpötila on hyvin korkea, joten sitä voi hyvin käyttää myös paistorasvana.

Kookosöljy on myös erittäin tehokasta ihonhoidossa: Öljystä voi valmistaa hiusnaamion, sitä voi käyttää kosteusvoiteena, hierontaöljynä sekä aurinkosuojana tai hoitamaan auringon vaurioittamaa ihoa.

Luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Miksi käyttää kookosta?

Kookosta on käytetty sen eri muodoissaan niin ravintona kuin lääkinnällisenä kasvina jo tuhansia vuosia. Käytäntö on olennaisimpana asiana osoittanut sen toimivuuden eri tilanteissa, mutta siitä tehty tieteellinenkin tutkimus osottaa kookoksen olevan oiva ravinnonlähde.

Kookoksen tiedetään olevan

 • tulehdusta ehkäisevä, niin sisäisesti kuin ulkoisesti
 • antimikrobinen
 • hiivaa ja sienistön syntyä ehkäisevä
 • viruksia torjuva
 • ravintoaineiden imeytymistä parantava
 • nesteyttävä
 • sperman valmistumista parantava
 • maidon eritystä voimistava
 • veren plasmaa lisäävä (käytetty sota-aikoina verenmenetyksestä kärsiville plasman sijasta)
 • parantaa ruoansulatusta
 • parantaa verensokerin imeytymistä
 • tukee hormonitoimintaa
 • tukee kilpirauhasen toimintaa
 • tukee hermostoa
 • ei sisällä kolesterolia mutta tukee HDL:n muodostumista maksassa
 • sisältää painoonsa nähden vähiten kaloreita verrattuna muihin rasvoihin
 • kiihdyttää rasva-aineenvaihduntaa
 • hoitaa ihoa
 • rasvahappo- koostumuksensa ansiosta se vaikuttaa jokaiseen kehon soluun uudistavasti ja voimistavasti

Kookosrasvan ja öljyn monipuolisia käyttötarkoituksia

 1. Kosteutus. Voitele ihosi kaupan rasvojen sijaan kookosöljyllä, et tule pettymään. Sopii kehon kaikille alueille.
 2. Silmävoiteena. Vähentää turvotusta sekä silottaa kuopat ja rypyt. Käytetään yleensä iltaisin.
 3. Parranajoa ennen. Vähentää parranajon aiheuttamaa ärsytystä ja vahinkoja iholle.
 4. Aftershave. Auttaa ihoa selviytymään parranajon aiheuttamasta ärsytyksestä ja vahingoista. Ei sulje ihohuokosia.
 5. Deodoranttina. Voidaan käyttää tehokkaasti yksinkin tuoksujen vähentämiseen, mutta toimii vielä paremmin sekoitettuna maissitärkkelykseen, nuolijuuresta saatavaan arrowjauhoon tai ruokasoodaan sekoitettuna.
 6. Hoitoaineena ja hiusten syvähoitona. Hoitoaineena haro kookosöljyä kevyesti hiuksiisi. Syvähoidossa voit käyttää öljyä runsaammin ja jättää öljyn suojan alle imeytymään yön yli.
 7. Hius geelinä. Hiero öljyä hieman käsiisi ja puristele hiuksiisi saadaksesi aikaan rokkaavamman ja kiharaisemmin lookin tai kampaa sormillasi tasaisesti saadaksesi suoremman tyylin.
 8. Hammastahnana. Kookosöljy on hyvin antibakteerinen ja erilaisia hammastahna reseptejä on netissä tarjolla paljon. Yksinkertaisin vaihtoehto on sekoittaa ruokasoodaa ja kookosöljyä.
 9. Meikinpoistoon. Levitä mille tahansa puuvillaiselle pyyhkimelle ja käytä kuten kemikaalejakin. Jos et ole vielä kokeillut, tulet yllättymään tehoista!
 10. Huulirasva. Levitä öljyä hieman huulillesi. Paitsi, että se saa huulesi kaunistumaan, kosteutumaan ja pehmenemään, se myös suojaa niitä.
 11. Hierontaöljy. Äärismmäisen toimiva. Ei viilennä eikä lämmitä vaan tasapainottaa ja on sopivan liukas. Ei myöskään imeydy liian nopeasti, joten et joudu jatkuvasti lisäämään öljyä. Hoitaa hierottavan ja hierojan ihoa.
 12. Liukuvoiteena. Täysin luonnollinen liukuvoide. Kyse on äärimmäisen herkistä alueista, joille on suositeltavaa laittaa vain niitä hoitavaa ja luonnollista liukastetta. Ei sovi lateksin kanssa käytettäväksi, joten vain luonnonkumia olevat kondomit sopivat.
 13. Aurinkorasva. Suojaa sellaisenaan hyvin mutta voidaan yhdistää useisiin muihin suojaaviin aineksiin.
 14. Raskausarville. Kookosrasva on erinomainen rikkoutuneen ihon korjaaja.
 15. Herkille tai vahingoittuneilla nänneille. Hoitaa herkistyneitä, halkeilevia ja kuivia nännejä ravitsemalla ihoa luonnollisesti. Erinomainen hoitokeino esimerkiksi imettäville äideille.
 16. Vaippaihottumaan. Loistava kosteuttaja kutiavalle, punoittavalle ja ärsyyntyneelle lapsen iholle. Ei sisällä kemikaaleja! Käy niin kertakäyttö- kuin kestovaippojen kanssa. Toimii samalla myös antibakteerisena vaikuttajana.
 17. Maitoruven/ päänahan kuivumisen hoitaja. Lapset kärsivät usein kuivasta ja hilseilevästä päänahasta. Kookosrasva paitsi ravitsee lapsen ihoa, hoitaa ihottumia. Teelusikallinen päivässä auttaa.
 18. Vartalon kuorintaan. Sekoita hyvän suolan tai sokerin kanssa ja hiero ihoa sekoituksella. Puhdistaa ja kuorii ihosi superpehmeäksi. Voit lisätä mukaan muita luonnonaineksia saadaksesi aikaan aromaattisen kokemuksen.
 19. Haavojen hoitoon. Naarmuille ja haavoille voideltuna muodostaa suojaavan kuoren vahingoittuneen alueen päälle ja estää bakteereiden ja muiden ei toivottujen pääsyn elimistöön. Se myös nopeuttaa vahingoittuneen kudoksen korjaantumista.
 20. Puremat. Levitetään suoraan pureman päälle. Lievittää kutiamista ja poltetta, neutraloi kehoon päässeiden aineksien vaikutusta ja nopeuttaa paranemista.
 21. Iho-ongelmiin. Kookosöljy auttaa mm. psoriasikseen, tulehduksiin ja ihottumiin.
 22. Korvatulehdukseen. Sekoita valkosipulia ja kookosöljyä ja laita 2-3 kertaa päivässä sekoitusta muutaman tipan verran vaivaavaan korvaan. Auttaa yleensä parissa päivässä.
 23. Stressin poistoon. Hiero päähän ja ohimoille. Neutraali olemus ja rauhoittava tuoksu auttavat helpottamaan huolia, stressiä ja harmitusta.
 24. Ruoansulatukseen. Ravitsee ja rauhoittaa ruoansulatusta. Auttaa vähentämään bakteeristoa, hiivaa ja sienistön kasvua ja muunmuassa siksi auttaa rauhoittamaan esimerkiksi tulehtuneen paksusuolen oireita.
 25. Ruoan imeytymiseen. Parantaa lukuisten ravinteiden imeytymistä ja siksi suositellaan käytettävän päivittäin.
 26. Painonhallinta. Kookosöljy nopeuttaa aineenvaihduntaa, voimistaa kilpirauhasta ja nostaa kokonaisuudessaan energiatasoja. Kaikki tämä auttaa rakentamaan toivottuja kudoksia ja vähentämään ei toivottuja, eli rasvaa.
 27. Nenäverenvuodot. Ne joilla vuodot johtuvat kuivuudesta nenän sisuksissa, saavat nopean avun kookosöjystä. Hierotaan kevyesti nenän sisälle. Vahvistaa myös alueen kudoksia ja täten helpottaa vaivaa myös pitkässä juoksussa.
 28. Maidon erityksen lisääminen. Noin kolmen ja puolen teelusikan päivittäinen määrä lisää maidoneritystä.
 29. Painonpudotus ja mielihalut. Tasapainottaa kehoa ja täten rauhoittaa myös mielihaluja. Parantamalla kehon toimintoja monin tavoin auttaa kehoa saamaan syödystä ravinnosta enemmän irti, eikä elimistön tarvitse jatkuvasti pyytää lisää.
 30. Tasapainottaa verensokeria, niin diabeetikoilla kuin muillakin.
 31. Ihottumat ja rohtumat. Paitsi sisäisessä käytössä, myös ulkoisessa.
 32. Iho-ongelmat.
 33. Varpaidenvälien hiivatulehdukset.
 34. Kuumat aallot
 35. Peräpukamat. Sisäisesti mutta myös ulkoisesti kahdesti päivän aikana levitettynä.
 36. HIV. Tukee kaikkia kehon soluja.
 37. Täit
 38. Kuukautiset, niin kipuihin kuin vuodon määrään vaikuttava.
 39. Migreenit, säännöllisesti käytettynä
 40. Mononukleoosi
 41. Punkit ja muut parasiitit
 42. Punajäkälä
 43. Sappirakon kivut
 44. Kilpirauhasvaivat
 45. Yleinen energitasojen nousu
 46. Ohut, väritön ja kuiva iho
 47. Närästys. Suositellaan jokaisen ruoan yhteydessä nautittavaksi
 48. ns. Adrenal fatigue, eli sekalainen kirjo hormonitoiminnan heikentymiseen viittaavia oireita joista olennaisimpana jatkuva selittämätön väsymys
 49. Alzheimer ja Parkinson
 50. Hiivasyndrooma
 51. Helikobakteeri
 52. Astma
 53. Autismi
 54. Kolesteroli. Nostaa HDL:n eli ns. hyvän kolesterolin määrää. Sivumainintana mainittakoon, että ei ole olemassa hyvää tai huonoa kolesterolia vaan enemmänkin olennaista on niiden suhde. Molempia tarvitaan
 55. Krooninen väsymys
 56. Jatkuva kylmyys/ verenkierron häiriöt
 57. Immuunijärjestelmän tukeminen
 58. Psyykkinen selkeys
 59. Masennus
 60. Crohnin tauti, auttaa tulehdukseen
 61. Jalkasieni
 62. Kipeät lihakset
 63. Selkäkivut
 64. Suun haavaumat
 65. Herpes, säännöllisesti sisäisesti ja ulkoisesti oireiden ilmetessä
 66. Kondylooma/ visvasyylä. Ulkoisesti voideltuna ja ruiskeena sisäisesti kahdesti päivässä. Noin kuuden viikon ajan
 67. Peniksen ja esinahan vaivoihin, kuten kireään esinahkaan, kuivaan ihoon jne. Auttaa myös ympärileikkauksesta parantumisessa
 68. Akne
 69. Selluliitti
 70. Muiden öljyjen tai voin korvaamiseen ruoanlaitossa
 71. Ruoanlaittovälineiden huoltamiseen
 72. Leipomiseen, paistamiseen ja keittämiseen
 73. Lisäravinteeksi esim. pirtelöihin, palautusjuomiin jne.
 74. Hyönteiskarkottajana, sekoita piparminttuöljyyn ja levitä paljaalle iholle
 75. Eläinten ruokiin, toimii samoin kuin ihmisellekin
 76. Lian poistoon. Sekoita ruokasoodaan ja saat ihmeellisen puhdistusaineen. Levitä alueelle, anna vaikuttaa hetken ja pyyhi pois.
 77. Purkan poistoon, niin hiuksista kuin muualtakin. Anna imeytyä hetken ja poista.
 78. Huonekaluihin. Esimerkiksi puupinnoille. Sekoita mukaan hieman sitrusmehua ja aloita testaamalla pienelle alueella.
 79. Pronssiesineiden kiillotukseen
 80. Eläinten häkkien, koppien ja muiden asumusten puhdistukseen ja huoltamiseen. Myös antibakteerinen!
 81. Kosteuttamaan ja puhdistamaan nahkaisia esineitä ja vaatteita

Vaihtoehdot

Tuote Hinta Varastosaldo
Kookosöljy FOODIN 400ml7.50 €2 kpl
Kookosöljy FOODIN 1l17.10 €7 kpl